Objavljeno: 18.7.2017 13:00

Amazonova pomočnica na HTC U11

Iz ZDA poročajo, da je HTCjev najnovejši telefon U11 z zadnjo nadgradnjo postal pravi »Amazon telefon«. Poleg običajne Googlove pomočnice Google Now, ki se odziva na besede »OK, Google« telefonovo pozornost prikličemo z Alexa, kot je ime Amazonovi pomočnici. Tudi ko je telefon ugasnjen, oz. v spalnem načinu. Da, zapisali smo »poleg«, saj se telefon še vedno odziva tudi na Googlov klic. Prvi preizkuševalci sicer pravijo, da priklic ni popolnoma zanesljiv, da ga telefon včasih presliši, vendar deluje. Imeti dve pomočnici se morda ne sliši smiselno, vendar je dejstvo, da je Amazonova danes bolj uspešna pri avtomatizaciji opravil, Googlova pa pri komunikaciji s koledarjem in spletnim iskalnikom.

PC Magazine poroča, da je možnost odziva na dva različna klica pogojena s funkcionalnostjo v Qualcommovem vezju Snapdragon 835, le programska rešitev ni dovolj.

Mimogrede, telefon HTC U11, ki ga s stiskom pripravimo do nekaterih opravil, imamo trenutno tudi pri Monitorju, njegov preizkus pa lahko pričakujete v naslednji številki. Zaenkrat pa s stiskanjem pridno polnimo naš foto račun na photos.google.com 😉

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji