Objavljeno: 19.6.2017 09:00

Atari pripravlja lastno konzolo

Predsednik uprave podjetja Atari, Fred Chesnais, je za spletno stran GamesBeat povedal, da se podjetje vrača na področje igralnih konzol.

Nova naprava se naj bi po govoricah sodeč imenovala Ataribox, bojda naj bi uporabljala komponente za osebne računalnike (torej Intelove ali AMDjeve procesorje).

Podjetje je sicer leta 2013 prijavilo stečaj, po restrukturiranju (v katerem je v podjetju ostalo le še deset zaposlenih) so se lotili mobilnih iger ter spletnih družabnih iger na srečo, podjetje trenutno ustvarja profit. Smo pa v dvomih, da bi lahko uspešno splavili lastno konzolo in dovolj dobro podporo zanjo (predvsem v številu iger), da bi predstavljali resno konkurenco trenutno uveljavljenim podjetjem s tega področja.

5WNsmCpdhhY

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

anderssen | 21.6.2017 | 13:46

Malo za vmes: imate mogoče podatek, koliko krat je šlo podjetje pod imenom Atari že v stečaj. Če me spomin ne vara, je bilo to zadnje neko softversko podjetje, ki je prevzelo ime Atari. Ne vem, kaj to ime vlečejo na plano, če so sami problemi z njim. Tisto prvotno podjetje je bilo še zanimivo, ko so delali še računalnike z veliko obljubami in malo narejenega.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji