Oglasno sporočilo
Objavljeno: 13.6.2017

Posebna tematska številka Monitorja - vse o spletnih (ne)varnostih

Še vedno je naprodaj posebna poletna številka Monitorja, s katero smo se lotili področja računalniške varnosti. Spomnite se - v zadnjih mesecih se res veliko piše in govori o izsiljevalskih virusih, ki šifrirajo datoteke, pa tudi o različnih vdorih, spletnem vohunjenju in podobno.

V reviji smo najprej zbrali odmevnejše novice iz področja računalniške varnosti, ki so bile objavljene v letošnjem letu na naši spletni strani. Pravzaprav nas je že tu presenetilo, kako veliko se je na tem področju dogajalo.

Opisali smo zgodovino računalniških napadov, vdorov in večjih pomanjkljivosti. Od največjih hekerskih vdorov v zgodovini, pa do največjih napadov in virusov, za katerimi stojijo obveščevalne službe različnih držav.

Pišemo tudi o hekerjih, o ljudeh, ki bodisi iščejo ranljivosti, da jih izkoristijo za lastni dobiček, bodisi jih iščejo z namenom ozaveščati javnosti in z željo izboljšati varnostno stanje digitalnega sveta. Objavljamo tudi intervju z Milanom Gaborjem, etičnim hekerjem, ki podjetjem pomaga pri iskanju lastnih ranljivosti.

Seveda pa pišemo tudi o tem, kaj lahko naredimo, da bi se čim bolje zaščitili proti naštetim nevarnostim, pa tudi o tem, kaj bi morala narediti podjetja, da bi zagotovila potrebno stopnjo informacijske varnosti.

Naslednja številka izide 27. junija, to bo redna julijska številka.

Digitalni Monitor

Monitor lahko berete tudi v spletni različici, vse dosedanje številke revije so brezplačno na voljo v našem spletnem arhivu, na DVDju pa je voljo tudi celotna paleta številk v formatu PDF.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji