Objavljeno: 29.5.2017 08:00

Podeljeni nagradi CIO in Digitalna preobrazba leta 2017

Dogodek CIO leta je že tradicionalno postregel z novim imenom, prestol domačega informatika oziroma CIO leta je zasedel Pavel Škerlj, direktor Informatike v družbi Petrol. Z letom 2017 se je organizator dogodka CIO leta odločil še za dodatno kategorijo in posledično tudi nagrado – s prvim nazivom »Digitalna preobrazba leta« se lahko pohvalijo v NLB d.d..

Strokovna žirija je med štirimi finalisti za nagrado CIO leta izbrala Pavla Škerlja. Direktor informatike v Petrol d.d. je ob prejemu nagrade povedal naslednje: »V Skupini Petrol je digitalna strategija postala del krovne strategije, v kateri ima informatika ključno vlogo, saj je večina strateških projektov informacijskih. Za doseganje teh ciljev bo potrebna celovita transformacija področja informatike, kar bo hkrati tudi podlaga za vpeljavo sprememb v celotno družbo.« Pod Škerljevim vodstvom je področje informatike reorganizarano – nova ekipa dela po načelih agilnega razvoja, v fazi postavljanja je celovito okolje DevOps, začeli so uporabljati novo platformo API management. Končana je tudi prva faza postavitve platforme IoT, ki bo glavni gradnik za področje energetskih rešitev. »Pavel Škerlj je v informatiko Petrola prinesel nove načina razmišljanja, nastopil kot povezovalec poslovnih področij in informatike, hkrati pa je imel zelo pomembno vlogo v zasnovi celovite digitalne strategije in iskanju konkretnih rešitev Skupine Petrol,« je v obrazložitvi podelitve nagrade zapisal strokovni odbor CIO leta.

Dogodek, namenjen domačim informatikom, je letos premierno uvedel še nagrado »Digitalna preobrazba leta«, katere glavni cilj je promovirati IT-panogo kot ključnega tehnološkega podpornika in razvijalca gospodarske aktivnosti. Prvi prejemnik nove nagrade – to prejme podjetje in ne posameznik – je Nova Ljubljanska Banka – NLB d.d, ki je s svojo digitalno strategijo uspešno osvežila dolgoročno strateško usmeritev, optimizirala stroške ter uvedla nove pristope poslovanja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji