Objavljeno: 3.5.2017 10:00

Naprave s prednaloženim »piratskim Kodijem« so nezakonite

V aprilskem Monitorju smo pisali o Exodusu, dodatku za medijski predvajalnik Kodi, s pomočjo katerega je mogoč ogled bolj ali manj katerekoli video vsebine, tudi plačljive. V pretočni obliki je namreč mogoče neposredno dostopati do najnovejših filmov in TV serij, seveda zastonj.

Pomislili bi, da je tako početje nezakonito, nenazadnje si na ta način ogledujemo vsebine, za katere je nekdo moral vložiti kopico denarja in jih po drugih kanalih (kino dvorane, televizijski programi, Netflix…) tudi zaračunava. Vendar ni – kot smo zapisali v članku, je evropsko sodišče razsodilo, da, če poenostavimo, »kaznivo je prenašanje zaščitenih vsebin na krajevni disk, pri pretočnem gledanju pa je tako preneseni informacij malo, pa še te so le začasne.«

Vendar pa nova razsodba sodišča po novem ugotavlja, da je prodaja naprav, ki imajo naložen Kodi z ustreznimi dodatki, ki omogočajo zastonjski ogled vsebin – nezakonita. Naprave z nameščenim Kodijem so tako legalne, »piratske« dodatke kot je Exodus, pa si bo moral vsak namestiti sam.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji