Objavljeno: 24.3.2017 13:00

500.000 evrov investicije za Mediately

Mediately, slovenski ponudnik medicinskih informacij na mobilnikih, je zbral pol milijona evrov financiranja. Z investicijo bo podjetje, ki je v zadnjem letu močno okrepilo ekipo, podprlo načrte za širitev na nove trge.

Mediately zdravnikom in ostalim zdravstvenim delavcem in farmacevtom ponuja mobilne aplikacije, s katerimi imajo takojšen dostop do relevantnih medicinskih informacij. Aplikacija Register zdravil, ki je na voljo v Sloveniji, Hrvaškem, Srbiji, Češki in Slovaški, kmalu pa bo predstavljena tudi v Romuniji, na ciljnih trgih ponuja lokalizirane informacije in orodja, s katerimi olajša delo s pacienti in tudi siceršnji dostop do medicinskih informacij.

Mobilne aplikacije Mediately Register zdravil in RheumaHelper, uporablja več kot 25.000 zdravnikov v regiji, skupno pa imajo aplikacije že več kot 50.000 strokovnih uporabnikov, med katerimi ob zdravnikih prevladujejo farmacevti, študenti medicine, in ostali zdravstveni delavci. Aplikacije so brezplačne, na voljo tako na mobilnikih kot na spletu, in se redno posodabljajo na podlagi povratnih informacij in želja uporabnikov.

Blaž Triglav, direktor podjetja Mediately, pravi, da bodo pridobljena sredstva porabili predvsem za širitev na nove trge. “V zadnjem letu smo naredili velik korak naprej z vzpostavitvijo partnerskih odnosov s farmacevtskimi podjetji na trgih, kjer smo bili že prisotni. Investicija bolgarskega sklada LAUNCHub pa nam omogoča širitev na nove trge v regiji, kjer sodobnih pripomočkov v zdravstvu manjka in kjer lahko naše aplikacije igrajo pomembno vlogo pri posodobitvi zdravstvenih sistemov.”

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji