Objavljeno: 18.3.2017 01:00

Panožno združenje za podporo tehnologiji Blockchain

Kopica pomembnih podjetij s področja informacijske tehnologije, kot so Accenture, Intel, Microsoft, Wipro in velikih korporacij, kot so BP, Stantander ter J.P. Morgan, je ustanovila združenje Enterprise Ethereum Alliance, za promocijo in standardizacijo uporabe tehnologije Blockchain. S skupno programsko platformo si obetajo povečanje varnost in zaupnosti pri prenašanju podatkov, hkrati pa nižje stroške upravljanja tovrstnih sistemov.

Ethereum je programska platforma za izdelavo porazdeljenih aplikacij, ki omogoča varno, skalabilno in zanesljivo povezovanje različnih ponudnikov storitev v poslovni verigi. Cilji so predvsem zmanjšanje izpadov, potrebe po cenzuriranju podatkov, preverjanja zlorab in motenja procesov s strani tretjih ponudnikov. Če smo doslej na področju varnosti skrbeli predvsem za nedotakljivost programov, pa Blockchain in Ethereum skrbita za prisotnost in verodostojnost podatkov.

Skupna programska platforma bo različnim ponudnikov storitev omogočila združljivost pri komunikacijah in izmenjavi podatkov ne glede na dolžino verige in zgradbo omrežja. Med prvimi uporabniki bodo bržkone banke, kjer si na ta račun obetajo zmanjšanje tja do 30% pri stroških procesiranja podatkov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji