Objavljeno: 17.3.2017 01:00

.NET Core se seli na nove platforme

Microsoft pospešeno nadaljuje s prenosom ključnih programskih ogrodij na nove strojne platforme in operacijske sisteme. Eden od ključnih elementov te strategije je prenos ogrodja .NET Core, kot pomembnega gradnika za izdelavo sodobnih, prenosljivih in povezanih aplikacij na specifičnih platformah.

S prenosom okolja .NET Core se bodo lahko tovrstne naprave lažje povezovala z rešitvami, ki slonijo na Microsoftih tehnologijah, posredno pa drugih platformah, ki so povezano z njo. Hitrejši bo tudi proces razvoja in/ali prenosa aplikacij z uporabo standardnih orodij za razvoj aplikacij. Sedanji prenos je le prvi korak pri prenosu na Raspberry Pi, obširnejša funkcionalnost bo podprta z različico .NET Core 2.0, ki prihaja v nadaljevanju leta.

Praktično sočasno bo .NET Core zajadral še na eno pomembno platformo za vgradne sisteme. Samsung je najavil, da bo platformo .NET Core posvojil v svojem operacijskem sistemu Tizen. Ta je uporabljen v širokem krogu izdelkov korejskega proizvajalci, načelu s televizorji, telefoni in pametnimi urami.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji