Objavljeno: 14.3.2017 01:00

Oglasi v Windows Explorerju

Microsoft se je kot kaže odločil, da bo intenzivneje reklamiral svoje izdelke, kar znotraj orodij operacijskega sistema Windows. Uporabnike so nedavno začeli presenečati oglasi za naročnino na OneDrive, ki se prikažejo kar v raziskovalcu datotek Explorer.

Kot je znano, je OneDrive vgrajen v okolje Windows 10, namestitev pa je vezana na uporabniški račun v operacijskem sistemu. Vsak uporabnik dobi brezplačno 5 GB pomnilnika v oblaku, za večjo količino pa je treba plačati mesečno naročnino. Microsoft je zdaj uporabnike začel opozarjati, da lahko za nekaj evrov na mesec pridobijo več prostora v okviru paketa Office 365, ki premore plačljivih 1 TB prostora.

Oglaševanje znotraj programov sicer ni novost pri Microsoft, ki je v preteklosti uvedel prikaz oglasov na začetnih zaslonih (lock screen), kot notifikacije v brskalniku Edge in celo kot obvestila v nekaterih drugih brskalnikih (Chrome), kadar uporabimo njihove dodatke, kot je Microsoft Personal Shopping Assitant.

Reklame se pojavljajo občasno in se ponavljajo, tudi če zavrnemo ponudbo za nakup. K sreči se da trajno izogniti oglasom, če izključimo nastavitev »Show sync provider notifications«, ki jo najdemo pod menujem View > Options v Windows Explorerju.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji