Objavljeno: 3.3.2017 09:00

Microsoftova mesečna naročnina za igre

Microsoft je napovedal storitev Xbox Game Pass, gre za mesečno naročnino za igre, ki si jih lahko uporabniki prenesejo preko spleta in igrajo na konzolah Xbox One.

Sicer še niso objavili, če oziroma kdaj bo storitev na voljo pri nas, v ZDA jo naj bi splavili spomladi za deset dolarjev na mesec. V prvi vrsti bo namenjena omenjenim konzolam, kasneje pa naj bi prišla tudi na računalnike z Windows 10. V ponudbo bo sprva vključenih nekaj čez 100 iger, te se naj bi s časom tudi menjavale. Če se odločimo za nakup igre, ki smo jo igrali preko te storitve, bo ta za 20% cenejša od redne cene.

Na konzolah so igre sicer tradicionalno dražje od različic za osebne računalnike, kjer jim cene znižuje med drugim tudi piratstvo. Na osebnih računalnikih sicer kraljuje storitev Steam, kjer lahko kupujemo igre in jih prenesemo preko spleta, ta ima predvsem veliko različnih akcij in popustov (sploh v času praznikov). Steam je sicer na voljo tudi za Applove računalnike in celo za Linux, je pa pri obeh teh operacijskih sistemih nabor iger občutno bolj omejen.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji