Objavljeno: 1.3.2017 08:00

Daljši izpad Amazonovega oblaka

Velik del Amazonovih oblačnih storitev je včeraj zvečer doživel izpad, ki je trajal kar pet ur.

Težave so se začele v podatkovnem centru US-EAST-1, konkretno pri storitvi S3, namenjeni shranjevanju podatkov. To storitev posredno (preko drugih ponudnikov) ali neposredno uporablja ogromno različnih spletnih strani, med njimi so tudi storitve vezane na pametne naprave. Vsega skupaj naj bi S3 uporabljalo okoli 150.000 spletnih strani in dobrih 120.000 različnih domen.

Poleg tega, da je bilo ogromno spletnih strani nedosegljivih, so se težave pojavljale tudi v različnih aplikacijah, ki so vezane na spletno delovanje, odpovedale so tudi nekatere pametne žarnice (teh se nekaj časa ni dalo upravljati) in celo pametni termostati. Amazon ima seveda podatkovne centre na različnih koncih sveta in uporabnikom priporočajo, da pri svojih aplikacijah in spletnih straneh koristijo redundanco, ki jo ti centri prinašajo, v praksi pa je to seveda bolj zahtevno in tudi dražje.

Zanimivo je tudi to, da je odpovedala celo Amazonova stran, ki kaže stanje vseh Amazonovih oblačnih storitev. O vzroku težave sicer ne vemo ničesar..

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji