Objavljeno: 27.2.2017 09:00

Samsung na MWC predstavil nove tablice

Tablice z Androidom v zadnjih letih napredujejo res počasi, pri Samsungu pa so na sejmu MWC (Mobile World Congress) predstavili novost iz tega področja. Gre za Galaxy Tab S3, ob kateri so predstavili še dve tablici Galaxy Book, na teh bomo uporabljali Windows 10. Prva je tablica klasične, 9,7 palčne diagonale, druga bo na voljo v dveh velikostih - 10,6 in 12 palcev, z njo želijo konkurirati Microsoftovim napravam Surface.

Galaxy Tab S3 in dražja med dvema Galaxy Book bosta uporabljali zaslona Super AMOLED, manjša, 10,6 palčna Galaxy Book pa bo imela bolj klasični LCD zaslon. Zmogljivejši dve napravi bosta podpirali video v obliki HDR, vse naprave bodo podpirale tudi pisalo S Pen, namenjeno zapiskom, risanju in podobnim opravilom. (ste opazili, da se pri Samsungu po novem izogibajo izdelkom z imenom Note? ;)

Predstavljamo si, da bo za večino uporabnikov najbolj zanimiv ravno Tab S3. Vanj so vgradili štiri-jedrni procesor Snapdragon 820, gre za lanski procesor najvišjega ranga, enak, kot je vgrajen v telefone Galaxy S7 (prihajajoči S8 naj bi imel najnovejši procesor Snapdragon 835). Vgrajenega bo 4 GB pomnilnika in shramba 32 GB, hkrati bo tablica podpirala tudi pomnilniške kartice microSD. Za priklop in polnjenje bo na voljo USB 3.1 (tip C), baterija se hvali z 6000 mAh, kar je sicer nekoliko manj od konkurence - Googlov Nexus 9 se recimo hvali z 6700 mAh, a je tudi res, da so novejši procesorji nekoliko varčnejši. Tablici Galaxy Book pa bosta uporabljali Intelove procesorje generacije Kaby Lake, za priklop zunanjih naprav (in tudi polnjenje tablic) bo na voljo USB-C 3.1.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 28.2.2017 | 09:05

Mogoče bi bil uporaben podatek, da Galaxy Book tablici nista zasnovani okoli Android, ampak Windows 10 OS-a.

Jure Forstnerič | 28.2.2017 | 09:25

Hvala, bomo dodali.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji