Objavljeno: 9.2.2017

ZDA bi rade imele gesla in dostop do bančnih računov

V poročanju varnostnemu komiteju kongresa (Homeland Security Comitee) je novi ameriški sekretar za varnost (Homeland Security Secretary) John Kelly povedal, da se nova administracija zavzema za to, da bi potnike iz držav, ki so na spisku »nevarnih«, smela povprašati o geslih za dostop do njihovih družabnih omrežij in spletnih bank. Če bi potniki posredovanje teh informacij zavrnili, bi jim uradniki smeli zavrniti vstop v državo.  

Administracija prejšnjega predsednika Obame je imela podobne, vendar malce manj invazivne želje – zamislili so si (vendar ne še uvedli) prostovoljno sporočanje uporabniških imen za vstop v družbena omrežja. O geslih takrat ni bilo govora.

Želje Johna Kellya (oz. predsednika Trumpa, »za katerega dela«, kot se je izrazil pred komitejem) so zaenkrat le želje, saj v ZDA trenutno poteka sodno preverjanje, ali je legalna že začasna prepoved vstopa potnikov iz sedmih muslimanskih držav (Libija, Sudan, Irak, Sirija, Jemen, Somalija, Iran), ki jo je predsednik uvedel v prvih dnevih svojega predsedovanja. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

podloga | 14.2.2017 | 07:27

v Sloveniji smo bolj napredni. Od letos lahko naši uradniki po zakonu in brez vprašanja vpogledujejo v stanja na naših računih pri banki (npr. CSD-ji).

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji