Objavljeno: 6.2.2017 12:00

Lokalno predvajanje filmov pri Netflixu predmet tožbe

Nekaj več kot mesec dni je tega, kar smo poročali, da storitev Netflix (ki ne na voljo tudi pri nas) po novem omogoča tudi ogled vsebin, tudi ko nimamo dostopa do spleta. Aplikacija namreč omogoča shranjevanje pretočnih vsebin, v primeru različice za Android kar na kartico microSD.

Težko verjeti, vendar se je podjetja takoj lotil t.i. »patentni trol«, podjetje, katerega edino premoženje so patenti, edini prihodki pa uspešno dobljene tožbe proti podjetjem, ki jih domnevno kršijo. Podjetje Blackbird ima tako v lasti patent, ki na zelo splošen in nejasen način cementira prodajo nečesa, kar je bilo preneseno iz interneta, to pa je po njihovem mnenju tudi prodaja lokalno shranjenih Netflixovih video posnetkov (poleg Netflixa so sicer tožili še Soundcloud, Vimeo, Starz, Mubi in Epix TV).

Kot poroča Ars Technica, je originalni patent leta 2000 (!) vložil in pridobil Sungil Lee in sicer za sistem prodaje spletnih informacij, ki jih programska oprema neposredno zapeče na CD-R (!) in nameni prodaji. Kot rečeno, patent je zapisan tako splošno, da ga je (morda) moč v denar pretvoriti tudi v času interneta in pretočnih storitev…

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji