Objavljeno: 1.2.2017

Apple spet uspešen

Apple je v zadnjem, prazničnem četrtletju (do novega leta) ponovno dosegel izredne finančne rezultate. Ključna je bila ponovno odlična prodaja iPhonov, ki so se prodajali 3% bolje kot v istem obdobju lani. Tim Cook je ta podatek pospremil z besedami, da so »prodali več iPhonov kot kdajkoli«, kar 78,3 milijona. Hkrati so postavili tudi nove rekorde pri prodaji Macov, drugih naprav (med njimi je Apple Watch) in servisnih dejavnosti (iCloud, Appstore…). Slednje bodo po vrednosti kmalu prehitele prodajo Macov. Mimogrede, med iPhoni je večina kupcev izbrala veliko različico, model iPhone Plus.

Apple je sicer zadnje tri četrtletja beležil upad prodaje iPhonov (ki predstavljajo ¾ prihodkov podjetja), predvsem zaradi konkurence kitajskih proizvajalcev telefonov, predstavitev novega modela 7 pa je trend očitno obrnila. Apple sicer napoveduje, da se bo zgodba ponovila, saj kupci običajno čakajo na predstavitev novega modela, vmes pa se rast prodaje zmanjša, ali pa celo ustavi.

Med podatki, ki so bili na predstavitvi manj izpostavljeni, je ta grafikon, ki nakazuje, da prodaja iPadov še vedno pada.

  

Spomnimo se, kako je bilo pred časom napovedano, da so tablice prihodnost računalništva in bodo nadomestile osebne računalnike. Ne bodo, nasprotno, telefoni bodo/so nadomestili tablice. Telefoni so enako zmogljivi in zaradi prenosljivosti zmorejo še kaj več kot tablice. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji