Objavljeno: 17.11.2016 13:00

Samsung in pomanjkanje aplikacij

Bolj ali manj je jasno, da je Microsoftove telefone Windows Phone pokopal boren nabor aplikacij, ki so jih imeli uporabniki na voljo v pripadajoči trgovini. Microsoft se je sicer trudil, neodvisne proizvajalce vzpodbujal k razvoju še za tretji ekosistem (poleg Apple iOS in Google Android), kar nekaj aplikacij napisal tudi sam, vendar ni šlo. Ko so uporabniki videli, da so (in bodo) na Microsoftovih telefonih obsojeni na tretjerazredne aplikacije ali kar celo le na prilagojene mobilne spletne strani, so sistem zavrnili. Microsoft pa tudi.

Kot je videti, se podobne usode boji še nekdo – Samsung. Morda manj znano dejstvo je, da Samsung pač ne izdeluje le vrhunskih mobilnih telefonov z Googlovim sistemom Android, ampak vzdržuje tudi vzporedno linijo (cenejših in navadno nekoliko manj zmogljivih) telefonov z operacijskim sistemom Tizen. Po besedah Samsungovih predstavnikov zato, da vsaj v manjši meri zmanjšajo odvisnost od ameriškega velikana.

Telefonom (in pametnim uram) s Tizenom seveda pripada prilagojena trgovina z aplikacijami, saj aplikacije za Android pač ne delujejo. Glede na to, da je ekosistem Tizen še manjši od Microsoftovega, je jasno, da tudi v tej trgovini ni (dovolj) velike izbire. Poznamo uporabnike, ki so pomotoma kupili Samsungov telefon s Tizenom in ga po nekaj dneh zgroženo vrnili, ko so opazili revnost pripadajoče trgovine.

Kakorkoli že, Samsung se težave očitno zaveda, zato je pravkar razpisal 9-mesečni program, ki razvijalcem ob koncu vsakega meseca obljublja denarno nagrado. Avtorji najbolj priljubljenih aplikacij bodo namreč deležni 10.000 dolarjev. Več si lahko preberete na incentive.tizenstore.com. In se morda prijavite. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji