Objavljeno: 11.11.2016 01:00

Novi MacBook Pro se prodaja kot za med

Kljub temu, da je prodaja osebnih računalnikov še naprej v padanju, si uporabniki še vedno želijo izbrane, tudi modne izdelke. Apple je očitno naredil novo uspešnico, saj se nedavno predstavljeni računalniki MacBook Pro prodajajo izjemno dobro.

Statistika družbe Slice Intelligence je pokazala, da je Apple v samo petih dneh od začetke prodaje prejel več naročil za prenosnike Macbook Pro, kot večina konkurentov v celem letu. Tudi v primerjavi s prodajo dosedanjega modela MacBook z 12-palčnim zaslonom so prodali kar 7-krat večjo količino v prvih petih dneh prodaje.

MacBook Pro je močno za sabo pustil računalnike, kot so Dell Inspiron 2-in-1, Asus Chromebook Flip in Lenovo Yoga 900, ki so sicer najbolje prodani modeli omejenih proizvajalcev. Poudariti velja, da se statistika nanaša na prodajo prek spleta in to v ZDA, vendar je to že dovolj reprezentativen model, da ga lahko označimo kot novo uspešnico.

Dobra prodaja je presenetila številne, celo Philla Schillerja, odgovornega za trženje v podjetju Apple. Novi MacBook Pro se odlično prodaja kljub nekaterim kritikam, da Apple skopari z vmesniki, pomnilnikom in ne najnovejšimi procesorji. Analitiki napovedujejo, da se bo odlična prodaja najbrž nadaljevala vsaj do konca leta 2016, tako da bodo zaloge tega modela najbrž bolj skope.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji