Objavljeno: 8.11.2016 01:00

YouTube oddaja v tehniki HDR

Najnovejši modeli televizorjev podirajo tehnologijo HDR (High Dynamic Range), ki prinaša večji razpon kar se tiče kontrasta iz svetlobe, s tem več podrobnosti na temnih delih slike in večji razpon barv. Težava je v tem, da uživanje v tehniki HDR potrebujemo tudi video posnetke, ki so narejeni v tej tehniki. Teh pa je bilo doslej izredno malo.

Nič več, saj je Google najavil, da spletni servis YouTube začenja z oddajanjem v tehniki HDR, tudi pri najvišji ločljivosti 4K. V ta namen so tudi tesno sodelovali s skupino priljubljenih zvezd na YoutUbeu, kot so MysteryGuitarMan, Jacob and Katie Schwarz in Abandon Visuals, ki že oddajajo svoje prispevke v tehniki HDR. Seveda pa lahko posnetke v tehniki HDR naalžimo tudi sami, če nam snemalna oprema to omogoča.

Za ogled video posnetkov v tehniki HDR moramo imeti enega od naslednjih kompletov naprav – televizor s podporo HDR in sprejemnik, ki podpira tovrstno predvajanje, kot je na primer Chromecast Ultra ali pa PC računalnik in nanj priključen monitor s podporo za HDR. Kmalu naj bi z osvežitvijo programske opreme HDR predvajanje omogočili tudi neposredno na SUHD in UHD televizorjih družbe Samsung.

tO01J-M3g0U

KPTEDkoI0ng

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji