Objavljeno: 27.10.2016 14:00

Telefoni "Motorola" tudi v Sloveniji

Motorola, kot pionir mobilnih komunikacij (prvi mobilni telefonski klic je bil opravljen leta 1973, z Motorolino opremo/telefonom) je svoj mobilni oddelek že pred leti prodala Googlu, ta pa ga je predlani prodal kitajskemu Lenovu. Ta ima sicer svojo serijo mobilnih telefonov z androidom, Motorolino serijo pa je do sedaj prodajal le v »zahodnem svetu«.

Lenovo Moto Z Play z najdražjim (270 EUR) dodatkom - projektorjem.

No, na včerajšnji tiskovni konferenci smo imeli priložnost videti novo serijo telefonov Lenovo Moto, ki se bodo od 14. novembra naprej prodajali tudi pri nas. Tudi pri mobilnih operaterjih, le s Simobilom pogovori še niso dokončno zaključeni.

Na predstavitvi je največ pogledov pritegnil vrhunski model Moto Z, ki se pohvali kot najtanjši mobilni telefon na svetu (le 5,2 mm, za primerjavo – iPhone 7 meri 7,2 mm). V rokah dejansko odlično izgleda, tehnični podatki pa pokažejo, da ima (najverjetneje zaradi tankosti) vgrajeno dokaj šibko baterijo – 2600 mAh. Cena v prosti prodaji bo 750 evrov, torej primerljiva z vrhunskimi modeli Samsung in Apple.

Model Z Play, ki je nekoliko cenejši (500 evrov) je tudi procesorsko nekoliko šibkejši (Snapdragon 625 namesto Snapdragon 820), tudi zaslon je »le« ločljivosti FullHD, je pa zato debelejši in baterijsko močnejši – 3150 mAh.

Na voljo bodo tudi cenejši modeli (Moto E in Moto G), bolj zanimivi pa so dodatki, ki sedejo na modele Z. Pri Lenovu jih imenujejo MotoMods, gre pa za dodatke, ki jih le enostavno »prilepimo« na zadnjo stran telefona in že delujejo. Na mestu jih drži močan magnet, za povezavo pa poskrbijo kontakti na zadnji strani telefona. V praksi smo preizkusili tak barvni pokrov, zvočnik (JBL), video projektor in optični objektiv (Hasselblad!), zdi pa se nam, da bo še najbolj uporabna kar – dodatna baterija, ki stane 70 evrov. Mimogrede, Lenovo zagotavlja, da bodo dodatki združljivi za vsaj dve generaciji telefonov, proizvajalcev, ki naj bi izdelovali nove, drugačne dodatke, pa je menda okoli 30.

Pričakujemo, da bomo lahko celo kolekcijo dodatkov preizkusili za naslednji Monitor.

Navdušenje nad dodatki ;)

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji