Objavljeno: 27.10.2016 09:00

Microsoftove novosti

Microsoft je na lastnem dogodku predstavil kar nekaj zanimivih novosti. Najbolj nenavadna novost so očala za navidezno resničnost, ki jih bodo pripravili skupaj s partnerji, delovala pa bodo v navezi z Windows 10. Med sodelujočimi so HP, Dell, Lenovo, Acer in Asus, pomembna naj bi bila cena, saj bodo različni modeli na voljo že od 300 dolarjev naprej.

Druga novost je namizni računalnik tipa vse-v-enem (all-in-one) imenovan Surface Studio. Gre za računalnik višjega zmogljivostnega razreda, namenjen oblikovalcem in drugim zahtevnim uporabnikom. Cene se bodo začele pri 3.000 ameriških dolarjih, računalnik bo imeli izredno tanek, na dotik občutljiv zaslon. Tega bomo lahko potisnili v ležeč (ali delno poklopljen) položaj, idealen za risanje in podobno. Zlobneži bi rekli, da je Microsoft predstavil iMaca.

BzMLA8YIgG0

Ločljivost 28-palčnega zaslona bo 4500 × 3000 pik, kar je še bistveno višje od ločljivosti 4K. Zaslon bosta gnali grafični kartici Nvidia GTX 965M ali GTX 980M, na voljo bodo procesorji i5 in i7 zadnje generacije. Da, pri Microsoftu želijo s tem konkurirati Applovem iMacu, kako se bodo izkazali pa bomo videli v času božičnih praznikov, ko naj bi stekla prodaja.

A1OsmndtIrY

Zadnja novost pa je nekoliko prenovljen prenosnik Surface Book, ki je dobil predvsem zmogljivejšo baterijo, z njo naj bi zdržal 16 ur dela, cena bo nekaj čez dva tisoč dolarjev.

Obe novosti "seveda" pri nas nista na voljo, tudi sicer ni znano, kdaj (ali če sploh) kdaj bodo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji