Objavljeno: 23.10.2016 09:00

AT&T kupuje Time Warner

Ameriški telekomunikacijski gigant AT&T je napovedal, da je dosegel dogovor o nakupu medijskega podjetja Time Warner in sicer za skoraj 86 milijard dolarjev. Posel bo s tem obveljal kot največji nakup letošnjega leta.

Za AT&T je to poskus diverzifikacije svojega poslovanja, saj namerava svojemu internetnemu omrežju (mobilna telefonija, kabelsko omrežje) dodati tudi vsebine, ki se po tem omrežju pretakajo. Z nakupom bodo med drugim dobili v last CNN, HBO in filmski studio Warner Bros. HBO je sicer lastnik serije Game of Thrones, izredno priljubljene serije, ki (HBOju) prinaša kar 18% vsega prihodka.

Podobnih nakupov se je pred kratkim lotil tudi konkurent Verizon, ki je kupil AOL (lastnika Huffington Post), zaključuje pa tudi nakup Yahooja. Poznavalci sumijo, da zna slednji nakup pasti v vodo, glede na to, da ima Yahoo zadnje čase hude težave s slabo publiciteto (brali smo o tem, da so brez odpora sodelovali z ameriškimi obveščevalnimi službami, pa tudi to, da so potrebovali dve leti, da so priznali/ugotovili napad, v katerem so jim hekerji »sunili« 500 milijonov uporabniški gesel, ni ravno pomagalo).

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji