Objavljeno: 19.10.2016 05:00

Samsungove stojnice za menjavo Note7 tudi na letališčih

Norija s Samsungovimi telefoni Note7, ki se zaradi še nepojasnjenih napak pri proizvodnji lahko pregrejejo in zagorijo, noče pojenjati. Medtem ko so v ZDA vnos tega telefona na letala v vseh okoliščinah razglasili za kaznivo dejanje, ki ga preganja zvezna policija, so v Evropi vendarle nekoliko spravljivejši. Telefon še vedno lahko nesete na krov, le pri sebi ga morate imeti, in to izklopljenega.

Samsung pa se na vse kriplje trudi popraviti ugled, ki mu ga je neprijetnost z odpoklicem telefonov povzročila. Na letališčih v Južni Koreji so zrasle Samsungove stojnice, kjer lahko lastniki nesrečnega telefona le-tega zamenjajo kar pred vkrcanjem. Tam so tudi Samsungovi tehniki, ki poskrbijo za prenos podatkov.

Samsung je potrdil, da bodo podobne stojnice odprli tudi v Avstraliji in v ZDA. S tem želijo poskrbeti, da bi tudi ljudje, ki so mogoče zgrešili informacijo o odpoklicu telefonov, imeli možnost telefon zamenjati pred vstopom na letalo.

Še vedno pa ostaja odprto vprašanje, katera napaka je odgovorna za vnetljivost novih telefonov. V prihajajoči številki Monitorja si bomo zato podrobno pogledali, zakaj se litij-ionske baterije pregrejejo, kaj se zgodi, ko enkrat steče verižna reakcija, ki se končna s požarom, in kaj je verjetno šlo narobe pri Samsungu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji