Objavljeno: 16.10.2016 01:00

Strateško partnerstvo med Amazonom in VMware

Podjetji Amazon in VMware, ta je samostojna družba v lasti podjetja Dell, sta sklenili strateški dogovor, po kateri bo VMware na platformi Amazon Web Services (AWS) ponudil celoten portfelj programskih rešitev za virtualizacijo v oblaku, komplet rešitev SDDC (Software Defined Data Center). Sem sodijo tudi nekateri drugi izdelki družbe VMware, kot sta VSAN in NSX.

Amazon je sicer že doslej ponujal dodatek, s katerim je bilo moč opraviti migracijo virtualnih strežnikov VMware v oblak AWS, a so bile te storitve doslej zgolj osnovne. Nov dogovor pa je povsem nekaj drugega. VMware bo tako popolnoma predelal komplet izdelkov SDDC, da bo ta deloval na strojni opremi (bare metal) v podatkovnih centrih Amazona. Sem sodi tudi uporaba nadzornega orodja vCloud Director (vCD), s katerim bo mogoče upravljati tako s strežniki v oblaku, kot na lokaciji podjetja.

Za AWS je to pomembna zmaga, saj je najbolj razširjeno platformo na področju virtualizacije tesno povezal s svojimi storitvami v oblaku. Za VMware pa je to ponovni zagon, potem ko so dokaj neuspešno sam ponujal infrastrukturo v oblaku. Predogled je že na voljo, poln nabor storitev pa bo na voljo sredi leta 2017. VMware bo sam skrbel za trženje storitve z imenom VMware Cloud on AWS. VMware je sicer podoben dogovor sklenil tudi z IBMom, vendar strokovnjaki menijo, da je Amazonov dogovor pomembnejši in brez dvoma bolj daljnosežen.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji