Objavljeno: 19.9.2016 10:00

Edge je najboljši, pravi Microsoft

Gotovo ste že zasledili, da ima Microsoft svoj spletni brskalnik, ki ga poskuša predstaviti kot najboljše po izumu toplih žemljic? Edge je brskalnik, ki so ga za Windows 10 zasnovali »iz nič«, takoj ko so ugotovili, da z Internet Explorerjem, ki se je v vseh teh letih odebelil do neprepoznavnosti, nimajo nobenih možnosti doseči zmogljivosti konkurentov Chrome in Firefox.

Težava je le v tem, da so se tega lotili prepozno, ko so uporabniki v večini že tako ali tako prestopili na stran Googla in Mozille, povrh pa še nekoliko nerodno – ko neuki uporabnik z Windows 10 v zagonskem meniju začne tipkati »internet«, mu sistem še vedno ponudi Internet Explorer in ne Edge. Ne preseneča torej, da ima na naši spletni strani www.monitor.si Internet Explorer še vedno 9-odstotni »tržni delež«, Edge pa le 3-odstotnega. Za primerjavo – Chrome na Windows meri 34%, Firefox pa 17%.

Kljub temu se Microsoft ne da, Edge še vedno razvija, z zadnjimi nadgradnjami je pridobil tudi možnost dodajanja dodatkov, ne popuščajo pa tudi marketinške dejavnosti. Zadnja je meritev vzdržljivosti akumulatorja na prenosniku, glede na to, kateri brskalnik je v uporabi. V ta namen so pri Microsoftu na svojem prenosniku Surface Book predvajali filme s servisa Netflix in merili, s katerim brskalnikom bo to energijsko najučinkovitejše. Po njihovih besedah (ki so jih potrdili z video posnetkom), se je najslabše odrezal Firefox (5 ur in 11 minut), sledi Chrome (6 ur in 3 minute), nato Opera (7 ur in 8 minut), zmagovalec pa je, uganili ste – Edge, z osmimi urami in 47 minutami.

Tako, zdaj veste – če imate Surface Book in bi radi gledali Netflix – uporabite Edge! ;)

sHeAa4fzVNQ

 

 

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

tabonir | 19.9.2016 | 15:02

Edge je še daleč od resnega brskalnika, za resno delo kot so edavki, bančništvo,...je praktično neuporaben.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji