Objavljeno: 18.9.2016 01:00

Skype podpira sporočila SMS

Microsoft je objavil novo različico programa Skype za osebne računalnike Windows 10 in mobilne telefone Windows 10 Mobile, ki omogoča kramljanje tudi prek storitev SMS in MMS. Uporabniki lahko na osebnem računalniku ali telefonu opravljajo skupinske ali individualne klepete tudi z uporabniki, ki imajo na drugi strani zgolj telefon s podporo za sporočila SMS, torej brez odjemalca Skype. Novi Skype torej vpeljuje možnost hibridnega kramljanja, kjer sogovorniki uporabljajo različne storitve.

Nova funkcionalnost se imenuje SMS Relay in za delovanje potrebuje telefon z Windows 10 Mobile, kjer mora biti novi Skype izbran kot privzeti program za delo s sporočili SMS. Prejete in oddana sporočila se bodo nato prikazala v odjemalcu Skype, tako na telefonu, kot namizju. Za zdaj je na voljo le del načrtovanih funkcionalnosti, nekaj jih bo vključenih v prihodnjih mesecih.

Nova različica je del strategije Messaging Everywhere za Windows 10, ki jo Microsoft začel testirati spomladi, vendar jo iz neznanih razlogov ni vključil v osvežitev Windows 10 Aniversary. Tudi zdaj je nova funkcionalnost najprej na voljo članom programa Windows Insider Program, kasneje pa bo na voljo tudi ostalim, skozi redni program osvežitev. Za zdaj še ni informacij, ali bo Microsoft podobno funkcionalnost ponudil tudi na platformah iOS in Android.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji