Objavljeno: 16.9.2016 01:00

Prepoved uporabe mobilnikov Samsung Galaxy Note 7 na letih Adrie

Po znanih zapletih okoli mobilnega telefona Samsung Galaxy Note 7, ki lahko zaradi napake v akumulatorju celo eksplodira, so iz letalske družbe Adria Airways sporočili, da do preklica prepovedujejo uporabo omenjenega izdelka na letih svojih letal. Telefon bo moral biti med celim trajanjem leta ugasnjen. Pri tem sicer sledijo opozorilu Evropske agencije za varnost v letalstvu, ki je posvarila prevoznike na starem kontinentu. Podobne ukrepe so sprejele tudi druge letalske družbe po svetu.

Zanimivo pa bo spremljati, kako se bodo pristojni organi in osebje letalskih družb znašli pri identifikaciji tovrstnih telefonov in kršiteljev. Kako natančno ločiti Galaxy Note 7 od drugih zelo podobnih telefonov? Kako se prepričati, da je telefon ugasnjen, če leži zakopan v prtljago? Kako zagotoviti, da ga lastnik ne bo ponovno prižgal med letom? Zdi se, da je opozorilo le kup dobrih namer, brez velike možnosti, da bi bil striktno uveljavljen v praksi.

Medtem se število prijavljenih eksplozij še naprej veča, saj skoraj vsak dan beremo o večjem ali manjšem incidentu povezanim z mobilnikom Note 7. Za Samsung je ta neljubi dogodek prava nočna mora, ki mu je spodkopala neverjetnih 26 milijard dolarjev tržne vrednosti na delniškem trgu, kjer so delnice zaradi škandala močno padle.

Samsung je medtem že vpoklical telefone in začel izvajati začasno rešitev, po kateri omejuje polnjenje akumulatorjev na 60% zmogljivosti. Menda je akumulator v takih okoliščinah varen za rabo. Zelo na hitro so pripravili tudi popravljene akumulatorje oziroma kar cele telefone, ki jih bodo začeli menjati uporabnikom od 21. septembra dalje.

Zanimiv je tudi namig, da utegne Samsung zaradi neljubega dogodka predčasno predstaviti novi Galaxy S8, da bi s tem omilil negativno mnenje v javnosti, še posebej v času, ko je Apple predstavil svoj novi iPhone 7.

Dodatek: Afera ima tolikšne razsežnosti, da je predsednik Samsung America objavil osebni nagovor kupcem, kjer jih prosi za razumevanje in roti lastnike telefona Galaxy Note 7 naj ga ugasnejo in vrnejo v zamenjavo. 

-u8U_OsPh9w

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji