Objavljeno: 12.9.2016 01:00

Applov projekt samovozečega avtomobila je v težavah

Sodeč po pisanju časopisa New York Times je Apple korenito spremenil projekt Titan, pod katerim naj bi nastajal samovozeči avtomobil znamke Apple. Vse kaže, da glavni cilj projekta ni več celotno vozilo, temveč zgolj sistem za samodejno vožnjo, ki bi ga vgradili v druga vozila. Zelo verjetno prek novih partnerstev z avtomobilskimi proizvajalci po zgledu današnjih dogovorov pri infotainment sistemu Apple CarPlay.

Spremembe so se začele s prevzemom vodenja projekta s strani enega od Applovih veteranov, Boba Mansfielda, ki je sprožil obsežno reorganizacijo. Posledica je kar veliko število odpuščenih razvijalcev v ekipi, ki je še pred kratkim štela skoraj 1.000 ljudi. Odšli so tudi nekateri izkušeni inženirji, ki so k Applu prišli iz družb Tesla, Ford in General Motors.

Iz krogov zaposlenih prihajajo informacije o velikem nezadovoljstvu v ekipi, kot posledica nenehnih sprememb in nevzdržnih rokov. Projekt je zato menda že v zaostanku. Neuradno naj bi bil cilj projekta Titan v letu 2020, dobro obveščeni pa trdijo, da se zaradi dogajanja zaključek razvoja premika v leto 2021 ali še kasneje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji