Objavljeno: 31.8.2016 11:00

Acer je stlačil dve GTX 1080 v »prenosnik«

Nvidia je pred kratkim predstavila izredno močno grafično kartico GeForce GTX 1080, namenjena igranju iger v visoki ločljivosti 4K in igranju v navezi z očali virtualne resničnosti (torej Oculus Rift in podobni). Ker naj bi bile kartice razmeroma učinkovite v smislu porabe energije in segrevanja tokrat niso pripravili še posebnih različic za prenosnike (torej klasične »M« serije), proizvajalci lahko uporabijo kar tiste, namenjene namiznim računalnikom.

No, pri Acerju so se odločili za najbolj drastičen korak in v svoj prenosnik (če lahko temu tako rečemo) vgradili kar dve tovrstni kartici. Prenosnik, imenovan Predator 21 X, je dobesedno pošast. Tehta kar osem kilogramov, zanimiva je tudi uporaba ukrivljenega zaslona. Slednji bo po diagonali meri 21 palcev, ločljivost bo 2560 × 1080, v uporabi bo IPS matrika z LED osvetlitvijo. Tipkovnica bo mehanična, v uporabi bodo Cherry MX stikala, točnih modelov sicer še niso povedali (možno, da se bo dalo omisliti različna stikala), na desni strani se bo lahko številčnico obrnilo v drsno ploščico.

Med ostalo strojno opremo bomo našli Intelove nove procesorje Kaby Lake, na voljo bodo priključki za več pogonov velikosti 2,5 palca ali M.2, naj bi podpiral do štiri TB SSD pogonov, čeprav sumimo, da bomo v praksi lahko vanj vgradili še več. Za pomnilnik bodo na voljo štiri reže DDR4, podpiral bo do 64 GB pomnilnika. Za hlajenje vsega skupaj so vgradili kar pet ventilatorjev in številne hladilne cevi, trije od ventilatorjev so iz kovine in naj bi bili izredno tanki.

Prenosnik bo sicer na voljo le po naročilu, torej ga ne bomo našli v prosti prodaji. Tudi cene še niso znane, seveda pa govorimo o več tisoč evrih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji