Objavljeno: 4.8.2016 11:00

Prihaja Galaxy Note 7

Samsung je predstavil novtelefon, ki po velikosti sega med največje – Galaxy Note 7. Zanimivo je, da so Note ponovno zagnali - lani (v generaciji Galaxy S6) tega ni bilo, leto pred tem pa ni bila na voljo v Evropi. Novi Note je po oblikovanju sicer zelo podoben starejšemu Note 5, hkrati pa tudi telefonu Galaxy S7 Edge. Tako kot slednji je tudi novi Note vodotesen, seveda vključuje tudi pisalo, ki je Noteova stalnica.

Ima praktično enako strojno opremo kot S7 in S7 Edge, v Evropi bo uporabljal Samsungov procesor Exynos, pomnilnika bo 4 GB. Podpira tudi microSD kartice, pogon bo velik 64 GB, akumulator se hvali z 3500 mAh. Prednji zaslon je zaobljen na obeh robovih, gre seveda za Super AMOLED zaslon ločljivosti QuadHD (2560 × 1440 pik), po diagonali bo meril 5,7 palcev. To je torej enako kot lanski S6 Edge+, medtem ko ima letošnji največji S (S7 Edge) "le" 5,5 palca. Novi Note je prvi Samsung, kjer so uporabili napajanje preko vmesnika USB Type-C, med novostmi je zanimiv tudi odklepanje z razbiranjem zenice. Menimo sicer, da se bo slednje prijelo približno tako, kot se je razbiranje obraza, ki ga je Android podprl že leta 2012. Se ne bo, torej.

Iz Samsunga so sporočili, da bodo preizkusne naprave v Sloveniji na voljo nekje do septembra, naprodaj pa naj bi bil že drugega septembra. Cena naj bi bila nekoliko višja od modela S7 Edge, pri nas torej računamo na vsaj 800 EUR. Mimogrede - pred kratkim smo pisali o tem, da naj bi bila prodaja letošnjih S7 in S7 Edge zelo dobra.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji