Objavljeno: 27.7.2016 11:00

Prodaja iPhonov ponovno padla. Nič ne de.

Apple je sporočil, da prodaja telefonov iPhonov že drugo zaporedno četrtletje pada, in sicer za 15%. Res pa je, da je prodaja še vedno malce boljša, kot je podjetje predvidelo, navsezadnje so v tretjem četrtletju prodali kar 40,4 milijona telefonov. Apple sicer predvideva, da bo padec prisoten tudi v četrtem četrtletju, kljub temu, da je takrat pričakovati že nove modele iPhone. Opozoriti velja, da primerjave z lanskim letom niso realne, saj je takrat prodaja, zaradi predstavitve modelov iPhone 6, zrasla za kar 35%. Tega se očitno zaveda tudi borza, kjer so delnice Appla zrasle, za 7%.

Prodaja telefonov sicer Applu prinaša kar tri četrtine prihodka, večji del padca prodaje pa gre na račun padca na kitajskem. Tam je padec znašal kar 33%, predvsem zaradi upočasnjene kitajske ekonomije in kitajskih uporabnikov, ki telefonov ne menjujejo tako hitro, kot jih drugje.

Sicer pa - trenutne spletne špekulacije pravijo, da bo novi iPhone ponovno na voljo v dveh velikostih, menda ne bo imel več posebne vtičnice za slušalke (zato bo lahko tanjši), vgrajena naj bi bila podpora za brezžično polnjenje (in seveda hitrejši procesor), ni pa še jasno, ali se bo imenoval iPhone 7 (Plus), ali morda kar iPhone 6SE.

tqYQZrsKhDw

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji