Objavljeno: 20.7.2016 14:00

Microsoftov »oblak« zelo uspešen

Microsoft je predstavil poslovanje v zadnjem četrtletju in z rezultati presenetil analitike. V zadnjih treh mesecih so zabeležili kar 3,1 milijarde dolarjev dobička (v enakem obdobju lani so imeli približno enako izgube, zaradi odpisa Nokie), posledično so delnice na New Yorški borzi že zrasle za 4 odstotke.

Zanimivo je, da je oddelek za osebno računalništvo sicer pridelal 4% padec prodaje, padec prodaje pri mobilnih telefonih pa znaša kar 70%, vendar je vse nadomestil »oblačni« servis Azure, ki je zrasel za 7% - prihodek le tega je znašal 6,7 milijarde dolarjev. Uspešna sta bila še oddelka Surface in Xbox.

Microsoft se je v oblaku očitno pravočasno usmeril v strategije, ki generirajo prihodke (Office 365...) in se odrekel zastonjskim ponudbam, ki se jih še vedno drži konkurenca. Poročali smo že, da se je z letošnjim aprilom zastonjski »oblačni disk« OneDrive iz 15 GB zmanjšal na 5 GB, hkrati pa je bil ukinjen dodatni bonus za hranjenje fotografij. Prostor za slednje je pri Googlu neomejen.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji