Objavljeno: 18.7.2016 12:00

ARM v japonske roke

Japonsko podjetje Softbank bo za 32 milijard dolarjev kupilo britanski tehnološki ponos, podjetje ARM Holdings is Cambridgea. Za pričakovati je, da bo vodstvo ARM delničarjem priporočilo prodajo, saj je ponujena cena na delnico kar 43% višja od trenutne vrednosti na borzi. Hkrati so ob novici delnice podjetja zrasle za 45%.

ARMova arhitektura procesorjev je v današnjem svetu mobilnih naprav dominantna (pred kratkim je od dvoboja na tem tržišču odstopil celo veliki Intel), saj jo uporablja tako androidni tabor kot tudi Apple.

Softbank je vodilni Japonski investitor v tehnološka podjetja, pred časom so že kupili japonski del mobilnega operaterja Vodafone, ravno tako imajo v lasti ameriškega operaterja Sprint. Ob nakupu ARM računajo na velik razvoj področja Internet of Things, saj naj bi množica naprav, ki bo (naj bi bila) povezana v internet, zelo verjetno uporabljala ravno procesorje z arhitekturo ARM.

Sedež podjetja bo ostal v Cambridgeu, enaka ostaja tudi vodstvena in razvojna struktura podjetja, Softbank pa predvideva, da se bo število zaposlenih v naslednjih petih letih vsaj podvojilo.

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji