Objavljeno: 30.6.2016 01:00

Windows 10 Anniversary Update bo nared 2.avgusta

Microsoftu je sprva nehote ušlo, nato pa so kar uradno potrdili, da bo naslednja velika različica okolja Windows nared drug dan avgusta. S tem želijo izpolniti zavezo, da bodo večje različice okolja Windows objavljali redno vsako leto, približno tako, kot počene konkurenca (Apple).

Resnici na bo nova različica novost predvsem za tiste, ki so ubrali konzervativno strategijo pri nadgradnjah, saj je večino novosti in izboljšav Microsoft že posredoval končnim uporabnikom včlanjenih v program »Insider«, s katerim dobivajo sveže različice zelo pogosto, včasih celo na tedenskem nivoju.

Windows 10 Anniversary Update bo prvič sočasno na voljo na vseh podprtih platformah: namiznih in prenosnikih računalnikih, tablicah, telefonih, igralnih konzolah Xbox One, pa tudi bolj redkih napravah, kot so videokonferenčni sistem Surface Hub, čelada za povečano resničnost HoloLens in različica za naprave IoT.

V primerjavi s prvo različico okolja Windows 10, na obletnico lahko pričakujemo izboljšave pri načinu prijave v sistem (Windows Hello), izboljšani spletni brskalnik Edge (razširitve), zmogljivejšo pomočnico Cortana in kup varnostnih in funkcionalnih izboljšav. Torej, zmerna evolucija, ne pa revolucija.

Microsoft je sočasno sporočil, da je Windows 10 doslej nameščen na okoli 350 milijonih naprav. V isti sapi pa so skoraj istočasno omilili agresivno novačenje uporabnikov za prehod na Windows 10, zaradi česar je bil marsikdo že zelo jezen.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji