Objavljeno: 28.6.2016 01:00

Microsoftova digitalna denarnica

Precej za glavnimi tekmeci, torej za Applom, Googlom in Samsungom, so tudi pri Microsoftu predstavili lastno digitalno denarnico za mobilna plačila. Microsoft Wallet 2.0 je nova plačilna aplikacija, ki deluje na telefonih z okoljem Windows 10 in vgrajenim vmesnikom NFC. To trenutno pomeni, da deluje s telefoni Lumia 650, 950 in 950XL.

Po funkcionalnosti je program zelo podoben podobni digitalni denarnici, ki jo ponuja Google. Uporabnik lahko izbira med plačilnimi karticami in karticami zvestobe, transakcije pa izvaja s preprostim dotikom na združljiv brezstični plačilni terminal. Pri temu lahko na zahtevo ali ob določnemu pogoju (mejni znesek) opravi avtentikacijo uporabnika in avtorizacijo transakcije.

Nova aplikacije je na voljo uporabnikom hitrega predogled novih različic operacijskega sistema (program Insider), specifično različice 14360 (interna številka zaporedne montaže programske opreme). Program je za zdaj še v preizkusni različici in omejen na zelo majhno skupino uporabnikov. Deluje le v ZDA in v kombinaciji z le nekaj karticami. Za zdaj še ni jasno, kdaj bo nova plačilna aplikacija dosegljiva in uporabna drugod po svetu.

UTP6QGf21Gg

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji