Objavljeno: 27.6.2016 01:00

Prenosni brezžični večpredstavni center

Western Digital je predstavil novo generacijo prenosnih diskov My Passport Wireless Pro, ki prinaša številne zanimive možnosti rabe. Novi diski, ki so na voljo v konfiguracijah z zmogljivostmi 2 ali 3 TB, delujejo lahko kot samostojni prenosni, brezžični datotečni in večpredstavni strežniki, ki jih lahko uporabljamo z mobilnimi napravami, vključno z Applovimi napravami iOS.

Velika posebnost nov generacije diskov je vgrajeni večpredstavni strežnik Plex, ki ga lahko uporabljamo s celim nizom združljivih naprav, kot so pametni televizorji, večpredstavni predvajalniki in seveda mobilne naprave opremljene z brezplačnim predvajalnikom Plex. Kot nalašč, da svojo večpredstavno zbirko filmov vzamemo s sabo na pot, denimo na počitnice, brez da bi menjali načine, kako večpredstavne vsebine predvajamo.

Novi diski sicer premorejo akumulatorje zmogljivosti 6.400 mAh, skoraj dvakrat zmogljivejše kot doslej, kar zagotavlja rabo nekje med 6 in 8 ur pri polni obremenitvi in tipično rabo okoli 11,5 ur preden jih je treba ponovno napolniti. Western Digital je vgradil tudi hitrejši vmesnik Wi-Fi 802.11ac s prepustnostjo 20 Mb/s (prej 9 Mb/s). Prenosni disk je hkrati tudi bralnik za kartice SD (zdaj hitrejši – 75 Mb/s namesto 10 Mb/s), prek vmesnika USB pa lahko nanj priključimo še dodatno USB napravo, denimo USB ključek ali drugi disk.

Cena novih diskov se giblje med 230 in 250 dolarji, odvisno od pomnilniške velikosti.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji