Objavljeno: 12.6.2016 10:00

EU Balkanski posli

Simobil je svoje uporabnike prek SMSa obvestil, da »ukinja nekatere opcije/tarife in uvaja druge spremembe za mednarodne storitve« in jih preusmeril na branje www.simobil.si/obvestila. Sliši se nedolžno in hkrati zlovešče.

Podrobno branje vseh mogočih paragrafov, ki se tam nahajajo, bo uporabniku vzelo kar nekaj časa, zato povzemimo le tisti delček, ki se nam zdi ključen, saj bistveno draži storitev, ki smo jo pred časom zelo pohvalili. Tarifa EU Neskončno, ki je uporabniku omogočala, da je ob krajših sprehodih v tujino le za 3 evre užival do 500 MB podatkov (in množico SMSev in minut pogovorov) se je namreč preimenovala v EU Balkan. Uganili ste, kot države ugodnosti v njem nastopajo še balkanske države (no, le dve – Srbija in Makedonija), kar se sliši super, vendar se je storitev hkrati podražila - na 5 evrov! Kolikor se spomnimo šolske matematike, je to kar 66 odstotna podražitev, kar je v resnici kar drastično.

Mobilni operaterji očitno izgubljajo bitko z evropsko administracijo, ki jih počasi prisiljuje, da evropsko unijo obravnavajo kot enotno tržišče in jim posledično znižuje prihodke iz računa gostovanja. Račun bomo očitno plačali uporabniki, tudi na račun takih »balkanskih poslov«.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji