Objavljeno: 2.6.2016 01:00

Windows Holographic

Microsoft je na sejmu Computex razkril svoje nadaljnje načrte na področju navidezne, ali kot sami pravijo raje pravijo, »mešane« (mixed) resničnosti. Programsko okolje za prikazovalnik HoloLens, ki temelji na ogrodju Windows 10 Mobile, so ločili od same naprave in ga poimenovali Windows Holographic, še bolj pomembna pa je namera, da bodo platformo ponudili tudi partnerskim proizvajalcem strojne opreme.

Na Computexu so oznanili, da holografske prikazovalnike, tako za navidezno, povečano, kot mešano resničnost, razvija kar okoli 10 partnerjev: Intel, AMD, Qualcomm, HTC, Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, MSI in drugi. Partnerji za zdaj še molčijo o podrobnostih, Microsoft pa navaja, da bodo več razkrili na jesenski konferenci WinHEC. Sočasno so prav v času sejma najavili prvo večjo programsko nadgradnjo platforme za maloštevilne razvijalce, ki so že dobili v roke prototipe prikazovalnika HoloLens.

Microsoft je očitno na področju navidezne resničnosti ubral podobno strategijo, kot so jo pred desetletji z okoljem Windows, kjer platformo ponujajo neodvisnim proizvajalcem strojne opreme. Zanimivo, da je med njimi tudi HTC, ki je na predstavitvi na Tajvanu očitno HoloLens uporabljal tudi s svojo obstoječo čelado Vive. Vsi udeleženi sicer hitijo z razlago, da sedanje naprave še ne odražajo podobo končnih izdelkov.

rCRa_l8YZ7k

XM5OHHrOGqQ

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji