Objavljeno: 24.5.2016 09:00

Windows Phone padel pod 1 odstotek

Po besedah analitskega podjetja Gartner naj bi tržni delež Microsoftovega Windows Phone v prvem četrtletju letošnjega leta padel pod en odstotek. V tem času se je svetovna prodaja telefonov sicer dvignila za 3,9 odstotkov, predvsem na račun cenejših telefonov na razvijajočih se trgih.

Windows Phone je imel še pred enim letom 2,5 odstotni tržni delež, danes pa zgleda, da se bo počasi poslovil. Pri Microsoftu so sicer prejšnji teden objavili, da bodo oddelek »nepametnih« telefonov prodali novoustanovljenemu finskemu podjetju (to bo telefone izdelovalo pod blagovno znamko Nokia), pri tem pa so povedali, da se ne odpovedujejo mobilnim napravam z Windows 10.

V zadnjem četrtletju so relativni padec pri tržnem deležu zabeležili tudi pri Applu, seveda na račun naprav Android. Slednje imajo sedaj 84 odstotni tržni delež, Apple je na drugem mestu s slabimi 15 odstotki, Windows Phone ima 0,7 odstotka, Blackberry pa 0,2 odstotka. Vprašanje, koliko časa se bo Microsoft še trudil z lastnimi napravami oziroma Windows 10 za telefone. Po našem mnenju je sistem sicer dober, čeprav na trenutke še nedodelan, vsekakor pa je največja slabost slaba pokritost z aplikacijami.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji