Objavljeno: 30.4.2016 16:00

Od danes še cenejše mobilno gostovanje v EU

Danes se je pocenilo mobilno gostovanje v državah EU, prihodnje leto pa ga bo v celoti konec. Evropska komisija je predpisala najvišje dovoljene cene mobilnih storitev pri gostovanju v drugih omrežjih EU, ki jih zadnja leta vsako poletje nekoliko zniža.

Odslej bo najvišja dovoljena cena odhodnega klica 0,05 evra na minuto, sprejetega klica 0,0114 evra na minuto, poslanega sporočila pa 0,02 evra. Prenos megabajta podatkov bo stal največ 0,05 evra na megabajt. Navedene cene so brez DDV in so največji pribitki, ki jih lahko operater zaračuna poleg običajne cene za navedene storitve v domačem omrežju. Obenem bodo morale biti maloprodajne cene nižje od 0,19 evra na minuto za odhodni klic, 0,06 evra za poslano sporočilo in 0,20 evra za prenesen megabajt podatkov, razen kadar bo že domača cena višja od teh cen in bo tedaj enaka cena veljala tudi v tujini. Prihodnje leto 15. junija bo gostovanja konec in tedaj cene v tujini ne bodo smele biti višje kot doma.

Poudarimo, da najvišje dovoljene cene veljajo za države EU, Islandijo, Lihtenštajn in Norveško. Če gostujete v Švici ali državah Balkana, teh omejitev ni in je gostovanje še vedno lahko zelo drago, zato priporočamo pregled paketov in izbiro najcenejšega pri vašem operaterju.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji