Objavljeno: 3.5.2016 01:00

Fiat in Googlovi samovozeči avtomobili

Google je brez dvoma pionir in glavni igralec na področju tehnologije samodejne vožnje avtomobilov, vendar doslej ni bilo jasno, kako se bo plod vsega tega razvoja odrazil v praksi, končnih izdelkih.

Po pisanju portala Auto Extremist in časopisa Wall Street Journal naj bi prvi partner družbe Google postala korporacija Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Partnerja sta menda že v zaključnih fazah pogajanj, ki so se začela takoj po koncu letošnjega sejma CES v Las Vegasu.

Za mnoge poznavalce je novica nekakšno presenečenje, saj FCA ne sodi v ožji krog tehnološko najbolj naprednih proizvajalcev avtomobilov. Toda po mnenju portala Auto Extremist je to morda celo načrtna odločitev podjetja Google, ki išče partnerja, kjer bo velikan s področja računalništva imel odločilno vlogo in besedo pri odločanju.

Predmet dogovora še ni povsem znan. Po eni strani bi lahko Google korporaciji FCA ponudil tehnologijo samodejne vožnje za vgradnjo v njihova vozila, po drugi varianti pa naj bi FCA bil zgolj zunanji izvajalec in prodajna mreža za vozila, ki bi morda lahko nosila celo Googlovo tržno ime. Rezultati dogovorov bodo menda znani že zelo kmalu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji