Objavljeno: 10.3.2016 01:00

Intel kupuje specialista za prostorski video

Intel ne namerava stati križem rok, medtem ko se okoli njega dogaja revolucija na področju navidezne resničnosti in prostorskih video posnetkov. Da bodo aktivni ponudniki tudi na tem področju nakazujejo z nakupom družbe Replay Technologies, specialista za 360-stopinjske posnetke in posebne učinke pri športnih dogodkih.

Replay Technologies je znan po posnetkih, kjer posamezen kader lahko zamrzne, opravi 360-stopinjsko rotacijo zornega kota in od tam nadaljuje s predvajanjem video posnetka. Rezultat so izjemni učinki, kot je prikazani primer na tekmi košarkarske lige NBA. Podjetje za posnetke uporablja sistem kar 28 video kamer z ultra visoko ločljivostjo in hitrostjo snemanja posnetkov, ki jih nato združijo v na videz tekoč protorski posnetek.

Intel je že doslej tesno sodeloval s podjetjem kot dobavitelj strežnikov in procesorjev, z nakupom pa nameravajo obogatiti zmožnosti lastne prostorske tehnologije RealSense. Med drugim nameravajo skupaj z Replay Technologies ponuditi gradivo s »poglobljeno« izkušnjo pri različnih športnih in drugih dogodkih.

Q-LNA9KlHhw

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji