Objavljeno: 9.3.2016 01:00

Olimpijske igre v 8K in navidezni resničnosti

Letošnje poletne olimpijske igre v Riu de Janeiru bodo delno snemali in predvajali tudi s tehnologijami prihodnosti. Olimpijski televizijski oddelek OBS (Olympic Broadcasting Services) je namreč potrdil, da bodo okoli 130 ur gradiva posneli tudi v ultra visoki ločljivosti Super Hi-Vision (7.680 x 4.320 pik), za nameček z 22-knalanim prostorskim zvokom.

Poleg otvoritvene in zaključne prireditve bodo prenašali in v živo predvajali tudi izbrane tekme nogometa, košarke, plavanja in juda. Žal bo predvajanje v tehniki 8K na voljo le izbrancem na Japonskem. Zanimivo, da je trenutno s podporo za posnetke 8K na voljo le en model televizorja – Sharp LV-85001. Japonci uporabljajo olimpijado v Riu kot testno platformo za prenos naslednjih iger v Tokiu, ki bodo leta 2020.

Zato pa bodo po vsem svetu lahko uporabniki izbrane dogodke, vključno z začetno in zaključno prireditvijo spremljali v prostorski 360-stopinjski tehniki, ki jo bodo lahko uporabljali s čeladami za navidezno resničnost, pa tudi v navadnem brskalniku.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji