Objavljeno: 22.2.2016 01:00

LGjev modularni zastavonoša

Sejem Mobile World Congress v Barceloni se ni niti dobro začel, že so nam predstavili enega najzanimivejših telefonov, ki jih bomo lahko kupili letos. Gre za LGjev telefon z oznako G5. Čeprav Korejci že nekaj časa delajo vrhunske telefone, večjega uspeha z njimi na Zahodu niso dosegli. Stvari so se začele obračati lani, naveza z Googlom (Nexus 5X) jim je pomagala do večje prepoznavnosti, telefon G4 pa je prepričal solidno število novih kupcev korejske blagovne znamke.

Opogumljeni z uspehom so v Barceloni predstavili naslednika G4, LG G5 je brez dvoma najbolj ambiciozen pametni telefon podjetja doslej. V navezi s šestim Androidom Marshmallow ter 4 GB LPDDR4 pomnilnika RAM, ga poganja Qualcommov procesor Snapdragon 820. IPS zaslon velikosti 5,3 palca tudi v ugasnjenem stanju prikazuje obvestila, uro in druge pomembnejše informacije. LG zmožnosti pravi Always-On in obljublja, da porabi zgolj 0,8 odstotka baterije na uro. Na kovinskem ohišju brez vidnih anten poleg hrbtnega bralnika prstnih odtisov oko pritegneta dve kameri (8 in 16 MP). Dvojno delovanje naj bi poskrbelo za širokokotne fotografije. Medtem ko tekmeci običajno zajamejo 75 stopinj, človeško oko zazna do 125 stopinjski kot. Z dvema kamerama bo LG zajel še deset stopinj več in poskrbel za občudovanja vredne rezultate.

Vse našteto ni še nič. S pritiskom na majhen gumb se spodnji del telefona loči od ostanka ohišja, kar (za zdaj) omogoča hitro zamenjavo baterije, izboljšanje zvoka Hi-Fi DAC Plus (Bang and Olufsen), razširitev kamere Cam Plus z dodatno baterijo, dvostopenjskim sprožilcem in koleščkom za natančnejše približevanje pogleda. Ali bodo dodatke za telefon lahko izdelovali tudi drugi proizvajalci, LG ni želel izdati, je pa jasno, da bo vse skupaj še zelo zanimivo.

anyW8UY9ELg

LG

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji