Objavljeno: 16.2.2016 05:00

Microsoft patentiral modularni računalnik

Microsoft je na ameriškem patentnem uradu dobil patent za modularni računalnik, ki bi ga lahko uporabnik preprosto nadgrajeval s standardiziranimi komponentami, ki bi se zlagale in magnetno povezovale.

To spominja na modularni dizajn telefona Ara, ki ga razvija Google. Ta bi imel preprosto zamenljive dele, ki bi jih lahko dodajali in menjali po potrebah. Microsoft želi isto idejo prenesti na računalnik,  zato je pravzaprav presenetljivo, da mu je zamisel uspelo patentirati. Sploh če pomislimo, da je osebni računalnik v osnovi modularen in lahko v okviru medsebojne združljivosti poljubno kombiniramo osnovne plošče, procesorje, pomnilniške module, diske itd.

Microsoftova izboljšava je v bistvu dostopnost, saj bi naj bi bilo mogoče komponente menjati kar na ohišju brez poznavanja podrobnosti. Patent seveda ne pomeni, da bo Microsoft tudi v resnici kdaj izdeloval tovrstne naprave, kaže pa na to, da je nanje vsaj pomislil. In pri tem ni bil prvi: Acerjev Revo Build Mini PC je nekaj od daleč podobnega, prav tako tudi še vedno pričakovan projekt Christine, kjer ima tudi Microsoft prste zraven.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji