Objavljeno: 8.2.2016 01:00

Google pripravlja nov prikazovalnik za navidezno resničnost

Sodeč po pisanju časopisa Financial Times, bo Google še v letošnjem letu predstavil svoj lastni prikazovalnik za navidezno resničnost, ki bo konkuriral predvsem s Samsungovim prikazovalnikom Gear VR.

Za razliko od projekta Cardboard, kjer s parom leč in nekaj kosi kartona ponujajo osnovno izkušnjo navidezne resničnosti širokim množicam, naj bi nov izdelek bil narejen iz plastike in vseboval tudi nekaj lastne elektronike, denimo tipala za zaznavanje gibanja.

Ohranil pa bo koncept uporabe pametnega telefona kot priložnostnega prikazovalnika navidezne resničnosti. Za Google je očitno pomembno, da bo prikazovalnik podpiral telefone različnih proizvajalcev in s tem odprl možnosti širšim množicam uporabnikov. Samsungov prikazovalnik deluje le z izbranimi telefoni tega proizvajalca.

Viri časopisa obenem navajajo, da Google obenem podporo za navidezno resničnost vgrajuje v sam operacijski sistem Android, s čimer bi so izognili potrebi po namenskih programih. S tem naj bi tudi izboljšali odzivnost programov, kar je ključnega pomena za kvalitetno uporabniško izkušnjo (in preprečevanje slabosti ob rabi).

Predstavitev bo po vsej verjetnosti v maju.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji