Objavljeno: 3.2.2016 11:00

Windows 10 se bo samodejno prenesel in začel z nadgradnjo

Pri Microsoftu so že pred časom napovedali, da bodo vse bolj agresivno nastopili z nadgradnjo sistemov na Windows 10. Tako so Windows 10 sedaj »priporočena« nadgradnja (recommended update), kar pomeni, da se po privzetem samodejno prenesejo na računalnike z Windows 7, 8 in 8.1. Pri privzetih nastavitvah se priporočene nadgradnje prenesejo in namestijo samodejno, seveda lahko uporabniki to spremenijo, a smo mnenja, da se velika večina uporabnikov teh nastavitev ne dotika.

Uporabniki bodo sicer srečali veliko pozdravno okno, ki jih bo povprašalo, če želijo nadgraditi sistem, a vsi vemo, da veliko uporabnikov enostavno prezre tovrstna sporočila in slepo izberejo »Ok« ali »Next«. Po nadgradnji imamo sicer trideset dni časa, da zavrtimo vse skupaj nazaj in naredimo prehod na prejšnji sistem.

Načeloma smo mnenja, da so nadgradnje programske opreme večinoma koristne, vsaj iz varnostnega stališča, a tako vsiljevanje res ni potrebno, sploh v primeru tako razširjenih sistemov, kot je Windows 7. Smo že naleteli na uporabnika, ki mu je uspelo povsem po nesreči svoje obstoječe Windows 7 nadgraditi na Windows 10, v kratkem pričakujemo, da se bo takih našlo kar veliko. So pa pred tem varni poslovni uporabniki, vsaj tisti, ki uporabljajo WSUS.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji