Objavljeno: 2.2.2016 09:00

Facebook aplikacija na Androidu zelo potratna

Bloger Russell Holly je pred kratkim pisal o tem, da njegov telefon po odstranitvi aplikacije Facebook občutno dlje zdrži na brez polnjenja. Nekateri uporabniki spletišča Reddit so se spravili preizkusiti te trditve in prišli do zanimivih rezultatov. Eden izmed uporabnikov je na svojem LG G4 izmeril, da se po odstranitvi Facebookove aplikacije določene druge aplikacije v povprečju zaženejo 15% hitreje.

Drugi uporabniki so po odstranitvi aplikacije opazili, da imajo njihovi telefoni po celem dnevu uporabe tudi do 20% več rezervne energije kot prej. Pri tem velja omeniti, da so odstranili tako Facebook aplikacijo kot aplikacijo Facebook Messenger. Družabno spletišče so sicer uporabljali, a preko spletnega vmesnika, ne namenske aplikacije.

Facebook naj bi z Android aplikacijo imel kar nekaj težav, bojda je vodja izdelkov, Chris Cox, lani vsem podrejenim zapovedal prehod iz telefonov iPhone na Androide, v upanju, da bodo posledično izboljšali omenjeno aplikacijo. Na Applovih telefonih so aplikacije bistveno bolj omejene glede tega, kaj vse lahko počnejo v ozadju (in posledično koliko porabijo energije), pri Androidu pa so te reči v večji meri odvisne od programerjev. Verjamemo, da se bodo pri Facebooku potrudili pri odpravi teh težav, je pa zanimivo, kako močno lahko na delovanje telefona vpliva ena aplikacija.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji