Objavljeno: 17.1.2016 01:00

Microsoft obuja Windows na platformi ARM

Več različnih virov navaja, da namerava Microsoft v letošnjem letu obuditi različico operacijskega sistema Windows za osebne računalnike s platformo ARM. Spomnimo se, da je ARM že bil podprt z različico Windows 8, zlasti v tablicah Microsoft Surface RT, vendar je nato ta podpora izginila s prihodom okolja Windows 10. ARM ostaja za zdaj podprt le pri mobilnih telefonih.

V nedavno objavljenih oglasih za nove zaposlitve inženirjev so celo eksplicitno navedli, da iščejo izkušnje s 64-bitno arhitekturo ARM. Po mnenju nekaterih naj bi podporo dobila že naslednja večja posodobitev okolja Windows 10, z internim delovnim imenom Redstone. Novo različico naj bi medna dobili v dveh delih ali »valovih«: prvi junija in drugi oktobra.

Podpora za procesorje ARM je za Microsoft vsekakor smiselna, saj so tovrstni procesorji vse bolj zmogljivi, hkrati pa še vedno porabijo znatno manj energije kot primerljivi Intelovi procesorji. To je cenjeno zlasti na področju tablic in prenosnikov, kjer bi opustitev tovrstne podpore lahko povečala možnost konkurenčnih operacijskih sistemov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji