Objavljeno: 17.1.2016 01:00

LG G5 na konferenci MWC

Korejski velikan LG Electronics bo na letošnji konferenci v Barceloni predstavil nov vrhunski pametni telefon z oznako G5. Lani so ta termin preskočili zaradi tega, da ne bi bili v senci predstavitve Samsungovega modela Galaxy S6. Letos pa so kot kaže pripravljeni na neposredno soočenje z novim Galaxy S7.

LG nujno rabi novo uspešnico. Po podatkih tržnih analitikov naj bi današnji model G4 dosegel le polovico prodaje uspešnega predhodnika G3, kar se tokrat ne sme ponoviti. Zaradi tega lahko pričakujemo telefon s presežki.

Namigovanja iz virov blizu podjetja trdijo, da bo telefon imel povsem kovinsko ohišje. Zaslon ne bo tipa OLED, vendar bodo vseeno skušali presenetiti s kakovostjo. Umirjene govorice navajajo 5,3-palčni zaslon z ločljivostjo 2.560 x 1.440 pik. Iz tajvanskih virov pa omenjajo celo možnost 5,6-palčnega zaslona z ločljivostjo kar 3.840 x 2.160 pik (4K !!).

Preostanek elektronike bo prav tako v samem vrhu: Snapdragon 820, pomnilnik RAM velikosti vsaj 3 GB, izbira med pomnilniki Flash RAM velikosti 32, 64 ali 128 GB. Različni viri navajajo, da bo imel fotoaparata z 20 in 8 milijoni pik.

Toda največje presenečenje naj bi predstavljal akumulator. Ta naj bi zagotavljal nekje 3.800 do 4.000 mAh, predvsem pa naj bi bil zamenljiv na inovativen način. Korejska podružnica portala CNET Korea je na podlagi pričevanja očividca naredila maketo, ki nakazuje, da se bo s hkratnim pritiskom na dve tipke odprl celoten spodnji del telefona in omogočil zamenjavo akumulatorja na način, ki je bistveno enostavnejši kot drugod.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji