Objavljeno: 13.1.2016 01:00

12 telefonov Xperia Z5 za ločljivost 48K

Sony se je lotil svojevrstne promocije svojih telefonov Xperia. Razvili so sistem za snemanje prostorskih (360-stopinjskih) video posnetkov, kjer je posamezen gradnik kar priljubljeni pametni telefon Xperia Z5 Compact. Ta se sicer lahko pohvali z zmožnostjo snemanja video posnetkov v ločljivosti 4K.

Sony je za snemanje prostorskih video posnetkov uporabil 12 telefonov, ki so jih pritrdili na posebej razvito stojalo, za nameček narejeno kar s 3D tiskalnikom. Sledil je razvoj programske opreme, ki je omogoča sinhronizirano proženje snemanja posameznega telefona in v naknadno sestavo prostorskega video posnetka iz posnetkov posameznega telefona.

Končni rezultat je izredno kvaliteten video posnetek, ki ima ločljivost praktično tolikšno, kot je mnogokratnik ločljivosti posameznega telefona, v našem primeru kar 48K. S tovrstno napravo so se nato podali na smučarski festival na francoskem smučišču Les Deux Alps, kjer so posneli nekaj izredno atraktivnega video materiala in ga javnosti prestavili na spletnem strežniku YouTube.

Projekt je najbrž enkratnega značaja, toda kljub temu daje zanimiva izhodišča za prihodnost prostorskih posnetkov in rešitev virtualne resničnosti, kjer bi lahko uporabili komponente, ki so precej cenejše od specializiranih in dragih kamer.

tbHMd91omxM

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji